المكوّنات و المقادير
المقادير:
750 جرام فراوله مغسوله
170 جرام سكر بودره
2 ملعقه عصير ليمون
400 جرام زبادى (حوالى اربعه اكواب)
2 ملعقة كبيرة بشر قشر الليمون
طريقة التحضير
الطريقه:- تهرس الفراوله فى الخلاط او يدويا وتصفى ويضاف اليها بشر قشر اليمون وتخلط.- فى وعاء اخر يضاف السكر الى الزبادى ويخفق جيدا ويضاف الفراوله للزبادى- ويخفق فى الخلاط الكهربائى- يوضع فى الفريزر حتى يجمد ويقدم مغروف بملعقه الايس كريم على شكل اسكوب الايس كريم ومجمل باوراق النعناع او بعض قطرات من عصير النعناع